Yaşamder’den taş ocağına karşı direnen vatandaşlara destek
Kısa adı YAŞAMDER olan Turgutlu Doğa Kültür ve Yaşam Derneği Kemalpaşa İlçesi Beşpınar mahalle sakinleri taş ocağına karşı ayakta. Eski statüde köy olan Beşpınar mahalle sakinleri bir kısmı Spil Milli Parkı içinde olan taş ocağına karşı bugün KemalPaşa Ziraat Odası’nın da içinde olduğu çeşitli sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla birlikte ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.
Yaşamder de çevre mücadelesine destek vermek için oradaydı. Yapılmak istenen taş ocağının Spil Milli Parkına Kemalpaşa havzasına çok büyük zararlarının olacağının söylendiği açıklamada bölge halkının başta arıcılık, kirazcılık ve çeşitli arazilerinin toz bulutu altında kalacağını bunun sonucunda ağaçların kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ve tarımın yok olacağını öne sürdüler. Aynı zamanda yakınında bulunan Beşpınar köyünde nefes alamayacaklarını her ne olursa olsun bura taş ocağı açmanın cinayet olduğunu belirttiler. Bu mücadelelerini gittikçe büyüteceklerini ve bu tertemiz bölgeye taş ocağı yaptırmayacaklarını ileri sürdüler.
Yaşamder adına söz alan başkan Perihan Hasergin, bu bölgede yaşayan Beşpınar köylülerini yalnız bırakmayacaklarını sonuna kadar destek vereceğini ifade etti. Çeşitli bölgede yaşayan konuşmacıların ardından Beşpınar köy kahvesine gidip hep beraber çay içildi, sohbetler edildi. "Nerede bir Çevre katliamı yaşanırsa Yaşamder orada olacaktır. Çevre ve Ekoloji mücadelesinde Yaşamder olarak her türlü desteği vereceğiz!" dediler. Haber Merkezi
Yorumlar
Kalan Karakter: