Muhteşem doğa Zirvecilere tüm güzelliklerini sundu
Zirve Dağcılık sporcuları aralıksız yağan yağmurda Yiğitler – Kurudere’deydi
ZİRVE Dağcılık Turgutlu Şubesi sporcuları geçtiğimiz pazar günü daha gün doğmadan kulüp merkezinin yanındaki buluşma noktaları olan kahvede toplanıp yürüyüş öncesi son hazırlıklarını yaptılar.Yiğitler-Kurudere parkurunda yürüyecek olan ekip Yiğitler’e vardığında yağmur başlamıştı.
Eski haline nazaran hasar gördüğü gözlemlenen tarihi taşköprünün yanından dere içinden başladı yürüyüş.Sabah sporunun ardından yıkılan ağaçların kapattığı patikaların etrafından dolaştılar.Dik yamaçlardan geçip yağmurun etkisiyle yosun tutan ve iyice kayganlaşan kayaları aştılar.Tehlikeli olabilecek bölgelerden yardımlaşarak geçtiler.İlk molalarını yağmur altında veren zirveciler yağmura karşı tedbirliydi.Kıyafetler yenilenip yağmurluklar giyildikten sonra çaylar kahveler içildi ve yola devam edildi.Coşkun akan pırıl pırıl dereler ve çağlayan çavlaklar görülmeye değerdi.Muhteşem doğa tüm güzelliklerini sundu yine bu hafta zirvecilere.Günün yorgunluğunu Pomak Köyü’nde kahvede soba başında yedikleri yemeklerle ve içtikleri çaylarla atan zirvecilerin mutlulukları yüzlerinden okunuyordu.
Başarılı ve sağlıklı bir şekilde Kurudere’de sona eren, yaklaşık beş saat süren bu 12 km.lik yürüyüşün sonunda bir açıklama yapan Başkan Osman Tuğrul rehberlere ve tüm katılımcılara teşekkür ederken; Zirve Dağcılık’ın faaliyetlerinin aralıksız devam edeceğini sözlerine ekledi.Ayrıca Zirve Dağcılık’a gönül veren tüm ZİRVE dostlarını 21.Ocak.2017 Cumartesi günü Zirve Dağcılık Genel Kurul ve Dayanışma Yemeği’ne davet eden Tuğrul katılım durumuna göre araçların saat 13.30’da hareket edeceğini belirtti.
Zirve Dağcılık Turgutlu Şubesi bu Pazar (22.Ocak.2017) Manisa’dan kardeş kulüp Spilos Trekking ile birlikte çok güzel bir parkur olan Aigai yürüyüşünü gerçekleştirecek.Tüm doğasever yürüyüşçüler bu etkinliklere uygun şartları sağladıkları taktirde misafir katılımcı olarak katılabilmekte. Gonca ÖZKAN FİDANCI
Yorumlar
Kalan Karakter: