Muhtar ve mahalleli kesintilere isyan etti!
TURGUTLU İlçesinde son dönemde yaşanan elektrik kesintileri vatandaşın canını sıkıyor. Mahallesinde elektrik kesintilerinin çok sık yaşandığını ve vatandaşların çok sayıda elektrikli malzemelerin kullanılmaz hale geldiğini ya da zarar gördüğü söyleyen Turgutlar Mahallesi Muhtarı Tekin Öztürk, elektrik dağıtım şirketine tepki gösterdi.
“MİLLETVEKİLİ ARINÇ BEY TAMAM DEDİ AMA…”
Turgutlar Mahallesi Muhtarı Tekin Öztürk ve mahalledeki vatandaşlar, muhtarlıkta bir araya gelerek bir açıklama yaptılar. Elektrik dağıtım şirketiyle 1.5 – 2 yıldır sorun yaşadıklarını dile getiren Muhtar Öztürk, “Sadece Turgutlar Mahallesi değil, bütün Turgutlu’da var. Özellikle dün akşam saat 12’ye varan kesintiler oldu. Vatandaşa herhangi bir haber verilmiyor. Mahalle sakinlerimizin televizyonların, buzdolapların, çamaşır makinelerin kartları, motorları yanmakta. Ama hiçbir yetkili ilgilenmiyor. Vatandaş mağdur. Biz bu sorunu, geçtiğimiz gün Turgutlu’ya gelen milletvekilimiz Ahmet Mücahit Arınç Bey’e de dile getirdik. Sözde tamam dedi. Halledeceğim dedi. Herhangi bir müdahale, herhangi bir çözüm olmadı. Biz bu sıkıntılarımızı 186 hattıyla genel merkeze de ulaştırıyoruz. Tamam, yapacağız, yardım edeceğiz diyorlar, ama olan bir faaliyet yok. Turgutlu Müdürü Ramazan Bey’e de iletiyoruz, tüm iletilerimizi olumlu karşılıyorlar, herhangi bir yaptırım olmuyor. Ama belediye başkanlarımız, ama büyükşehir başkanımız, ama milletvekillerimiz, kim bu konuyla ilgilenecekse bir an önce çözüm bulmalarını, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” dedi.
“YILDIK, BIKTIK”
Mahalle sakinlerinden Ali Başbil de, “Elektrik kesintileri canımızı sıktı. Daha dün buzdolabımı yaptırdım. Buna çare bulsunlar. Ekipler geliyor, bizim elimizden bu kadar geliyor, trafonun değişmesi lazım diyorlar. Biz kaçak elektrik kullanmıyoruz, faturamızı düzenli ödüyoruz. Kesin çözüm bulsunlar, yıldık, bıktık. 2023’te yaşıyoruz, halen elektrik kesintisi yaşıyoruz. Akşam 5 sefer elektrik gitti. Diyeceğim bu kadar.” diye konuştu.
“DÜZELMİYOR, DÜZELMİYOR, DÜZELMİYOR”
Bir diğer mahalle sakini İrfan Yaşar ise, “GDZ şirketinden, elektrik kesintilerinden bıktık. Geliyor, gidiyor, geliyor, gidiyor, Elektrikli malzemelerimiz zarar görüyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Her türlü arıza çıkıyor. Arızayı kimseden tahsil edemiyoruz, bir sürü ödeme yaptık. Yine düzelmiyor, düzelmiyor, düzelmiyor. Bir an önce düzene konulmasını istiyoruz. Canımızı sıkıyor.” ifadelerine yer verdi. Nurullah ÇANKAYA - Berke MANKIR