Manisa Valiliği düzensiz göç ve göçmenlerle ilgili aldığı yeni tedbirleri kamuoyu ile paylaştı.
Manisa Valiliği düzensiz göç akınları karşısında aldığı yeni tedbirleri açıkladı. Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada, Türkiye’nin göç hareketliliğinden en çok etkilenen ülkelerden biri olduğu açıklanırken, göçmen kaçakçılarının yeni yöntemler kullandığı ve düzensiz göçmenlerin yeni rotalar oluşturmaya çalıştığına vurgu yapıldı. Düzensiz göçün önlenmesine yönelik yeni kararların uygulanması için talimat veren Valiliğin aldığı kararlar içinde, ticari taksilerle şehir dışına çıkan yolcuların belgelerinin kontrolü,TIR parklarında TIR’ların brandalarını kesip içine saklanan göçmenleri engellemek için TIR parklarına kamera sistemleri kurulması gibi önemli kararlar yer alıyor. Manisa Valiliği tarafından, kamuoyu ile kamu kurum ve kuruluşlarına duyurulan kararlarda şu ifadeler yer alıyor.
“1.İlimiz genelinde ticari taksilerin il dışına yabancı yolcu taşıması halinde ekte yer alan ve yabancıların iller arası seyahatlerine imkân tanıyan belgelerin taksiciler tarafından kontrolü zorunlu hale getirilmiştir.
2.Söz konusu belge kontrol yükümlülüğüne uymayan taksiciler hakkında 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’nun 102’nci maddesinin ikinci fıkrasına istinaden kolluk birimlerince idari para cezası uygulanacak ve göçmen kaçakçılığından adli işlem yapılacaktır.
3.TIR parkı olarak hizmet veren veya tırların hizmet aldığı tesislere TIR brandalarını kesip girerek düzensiz göçe konu olan yabancıların engellenmesi ve göçmen kaçakçılığı ile etkin mücadele amacıyla, TIR parklarında kamera sistemi bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir. Kamera sistemi bulunmayan tır parklarında Genel Emrin yayım tarihinden itibaren 30 gün içerisinde kamera sistemi kurulumu yapılacaktır. Söz konusu emre aykırı hareket edenler hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32’inci maddesinde öngörülen idari para cezası uygulanacaktır.
4.TIR parklarında fiziki güvenliğin sağlanması için gerekli tedbirler ilgili kurumlarca ivedilikle alınacak, kolluk birimlerimizce tır parklarında denetimler arttırılacaktır. Yapılan denetimler sırasında aksine hareket edenlerin tespit edilmesi halinde yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri çerçevesinde adli ve idari işlemler uygulanacaktır.”
Hasan Deniz Çizmeci
Yorumlar
Kalan Karakter: